Curs BNR

Buna tuturor ! Astazi vreau sa abordam un subiect putin mai diferit. Sa discutam despre bani. Da, ati auzit bine. Despre acele hartii fara de care in ziua de azi nu putem face mare lucru. Intradevar orice om, mare sau mic are nevoie de bani pentru mancare, plimbari sau chiar afaceri. Daca detii o afacere trebuie sa sti ca un curs valutar euro iti poate face viata mai usoara sau chiar la polul opus o poate aduce la faliment. Trebuie in orice moment al zilei sa cunosti valoarea si evolutia cursului euro. Conceptul acesta este actualizat la zi, cu detalii amanuntite.  Cursul valutar reprezinta un raport de schimb intre doua monede (de exemplu, EUR si LEU) . Trebuie sa stiti ca orice curs este important deoarece influenteaza dezvoltarea economiei tarii. Orice valoare poate fi influentata de factori interni sau externi. Din cei interni fac parte factorii economici, monetar-financiari, politici, iar din cea de a doua categorie fac parte cererea si oferta de valuta.

Uitandu-ne in istoricul curs euro Bnr o sa observam o evolutie constanta din 2009 pana cum. Daca detineti o afacere care implica multe tranzactii  cu diferite banci, este important de urmarit si nivelul euro pe piata interbancare, acesta fiind diferit de cel afisat de BNR. 

Asadar, concluzia este ca trebuie sa ne informam cu strictete atunci cand vrem sa incepem o afacere, cand ne cumparam un lucru sau doar cand schimbam o suma de bani. O zi minunata ca si voi va doresc !

Publicitate